Mainos
Mainos

Jemenissä terroristipidätys presidentinvaalien edellä

Jemenin presidentin mukaan pidätettyä epäillään al-Qaida-terroristiverkoston jäsenyydestä sekä osallisuudesta iskujen suunnitteluun amerikkalaiskohteita ja kansainvälisen ketjun hotellia vastaan.

Jemenin presidentti Ali Abdullah Saleh on tänään kertonut uudesta terrorismipidätyksestä presidentinvaalien aattona. Pidätetty on Salehin varteenotettavimman vastaehdokkaan entinen henkivartija.

Salehin päähaastaja huomisissa vaaleissa on entinen öljyministeri Faisal bin Shamlan, joka torjui tiedottajansa välityksellä epäilyn terrorismikytköksestä. Shamlanin mukaan hänen entinen henkivartijansa sai potkut, koska hän osoittautui Jemenin turvallisuuspalvelun jäseneksi.

Perjantaina Jemenin viranomaiset ilmoittivat onnistuneensa estämään terrori-iskun yrityksen öljyntuotantolaitoksiin.

Uudelleenvalintaa tavoitteleva Saleh on julistanut turvallisuuden presidentinvaalikampanjansa kulmakiveksi. Hän on hallinnut yhdistynyttä Jemeniä vuodesta 1990. Sitä ennen hän oli Pohjois-Jemenin presidentti vuodesta 1978.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme