Mainos
Mainos

Jengiväkivalta raivoaa Rio de Janeirossa

Kaikkiaan 24 ihmistä on kuollut rikollisjengien ja poliisin välisissä yhteenotoissa Rio de Janeirossa. Väkivaltaisuudet jatkuvat jo neljättä päivää eri puolilla kaupunkia.

Väkivalta-aalto slummikaupunginosissa alkoi viikonloppuna, kun huumekaupasta epäiltyjä jengiläisiä hyökkäsi poliisiasemille. Jengit ovat polttaneeet yhteensä yli 30 autoa ja bussia.

Poliisi on parin viime vuoden aikana kiristänyt otettaan useista rikollisuuden leimaamista slummikortteleista. Viranomaisten mukaan tämän kertaiset väkivaltaisuudet ovat jengien vastaus poliisin toimille.

Rio de Janeiro yrittää siistiä kasvojaan ja rauhoittaa yhä useampia slummikaupunginosia muun muassa tulevia olympialaisia silmällä pitäen. Riossa järjestetään kesäolympialaiset vuonna 2016.

Kuuden miljoonan asukkaan kaupungissa on kuitenkin vielä useita kymmeniä väkivallan hallitsemia kortteleita, joihin poliisilla ei ole mitään asiaa.

(MTV3 - STT - Reuters - Globo)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme