Mainos
Mainos

Jenkkien lihavuus tulee kalliiksi

Amerikkalaisten liikalihavuudelle on laskettu varsin huima hintalappu: ylipainon aiheuttamien terveysongelmien hoitoon menee vuodessa noin 93 miljardia dollaria.

Health Affairs -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että jo viisi vuotta sitten kymmenen prosenttia sairaanhoitokuluista meni liikalihavuuden sivutuotteina tulleiden sairauksien hoitoon. Selvityksessä verrattiin ylipainoisten ja normaalipainoisten sairauskuluja.

Lievästi ylipainoisten ja normaalipainosten kulujen välillä ei ollut merkittävää eroa. Liikalihavien ja normaalipainoisten välillä oli sen sijaan selvä ero: liikalihavien hoitoon meni 38 prosenttia enemmän rahaa.

Vielä vuonna 1998 liikalihavuuden haittojen hoitoon upposi rahaa 78 miljardia dollaria, nyt rahaa kuluu siis jo lähes 93 miljardia. Tutkijat patistavatkin sairausvakuutusyhtiöitä korvaamaan asiakkailleen erilaisia painonpudotusohjelmia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme