Mainos
Mainos

Jenkkilääkäri maksoi 50 000 dollaria Zimbabwen kuuluisimman leijonan ampumisesta jalkajousella

Yhdysvaltalainen hammaslääkäri osallistui Zimbabwessa leijonanmetsästykseen. Nyt kahta hänen mukanaan ollutta opasta uhkaa 15 vuoden vankeustuomio.

Seurueen uhriksi joutui nimittäin Cecil, Zimbabwen tunnetuin leijona.

Tapauksesta uutisoi Britannian yleisradio BBC.

Hammaslääkäri Walter Palmer on sittemmin pahoitellut osallistumistaan leijonajahtiin. Hän kertoo, ettei tiennyt leijonan identiteettiä ennen sen tappamista jalkajousella ja ampumista kiväärillä. Palmerin on uutisoitu maksaneen jahdista 50 000 dollaria.

Oppaita uhkaa vankila

Kahta zimbabwelaista miestä, yhtä metsätäjää ja yhtä maatilallista, syytetään tapauksen johdosta salametsästyksestä. He toimivat metsästysreissun oppaina amerikkalaiselle turistille.

Keskviikkona käytävässä oikeusistunnossa heitä uhkaa jopa 15 vuoden vankilatuomio.

Amerikkalainen Palmer on kertonut, että hän luotti paikallisten ammattitaitoon laillisen metsästyksen järjestämisessä. Viranomaiset Yhdysvalloissa eikä Zimbabwessa ole olleet Palmeriin vielä yhteydessä.

Palmer on tunnettu metsästäjä ja häntä on aiemminkin syytetty metsästysrikoksista. Palmerista liikkuu netissä useita kuvia, joissa hän poseeraa ampumiensa eläinten kanssa.

Muokattu 29.7.2015 klo 11.27: Juttuun lisätty tieto Palmerin metsästyshistoriasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme