Mainos
Mainos

Jiang lupasi lisää demokratiaa

Kiinan presidentti Jiang Zemin lupasi tänään lisätä demokratiaa ja poliittista avoimuutta Kiinan kommunistisessa järjestelmässä. Hän vakuutti myös, että tiibetiläiset ovat "onnellisia ja tyytyväisiä".

- Me aiomme laajentaa demokratiaa, johtaa valtiota lain puitteissa ja tehdä Kiinasta laillisesti johdetun sosialistisen maan, leveästi hymyilevä Jiang sanoi lounaspuheessaan Asia Societyssa, yksityisessä järjestössä, joka pyrkii edistämään Yhdysvaltain suhteita Aasian ja Tyynenmeren alueen maihin.

Presidentti Jiang torjui arvostelun Kiinan Tiibetin-politiikkaa kohtaan. Hän sanoi, että juuri Kiinan demokraattiset uudistukset nostivat noin miljoona tiibetiläistä maaorjuudesta ja orjuudesta.
- Tämän päivän Tiibet kukoistaa ja sen kansa elää onnellisena ja tyytyväisenä, Jiang kertoi 200 VIP-lounasvieraalle washingtonilaisessa hotellissa.

Jiangin esitteli Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger, joka 1970-luvun alussa junaili Yhdysvaltain lähentymisen Kiinaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme