Mainos
Mainos

Jiang puolustaa Kiinan ihmisoikeustilannetta

Kiinan presidentti Jiang Zemin puolustaa maansa ihmisoikeuspolitiikkaa tähdentäen, että ihmisoikeudet ja niiden suojelemiseksi perustettu järjestelmä "ovat kehittymässä".

Time-lehdelle antamassaan haastattelussa Jiang sanoo, että Kiinan "johdonmukaisena politiikkana on suojella ihmisoikeuksia lakien mukaan".
-Olemme tehneet selväksi, että kunnioitamme ihmisoikeuksia, Jiang kertoo Time-lehden maanantain numerossa.

Hän torjuu vaatimukset vapauttaa Kiinan kaksi tunnetuinta poliittista vankia, Wei Jingsheng ja Wang Dan, hyväntahdon eleenä Yhdysvalloille, joka on äänekkäästi arvostellut Kiinan ihmisoikeustilannetta. Jiang matkustaa ensi viikon sunnuntaina vierailulle Yhdysvaltoihin. Ihmisoikeusryhmät ja kiinalaiset toisinajattelijat ovat kehottaneet Jiangia vapauttamaan Wein ja Wangin ennen Yhdysvaltain-vierailuaan. -Heidät tuodaan oikeuden eteen ei sen vuoksi, että he ovat niin sanottuja toisinajattelijoita, vaan sen vuoksi, että he rikkoivat Kiinan rikoslakia, Jiang huomauttaa.

Wei suorittaa tällä haavaa 14 vuoden tuomiota kansankiihotuksesta ja Wang 11 vuoden tuomiota "vastavallankumoksellisista rikoksista". Jiang sanoi Yhdysvaltain ja Kiinan välisten suhteiden olevan "menossa eteenpäin", mutta siitä huolimatta "maidemme ei ole helppoa todella ymmärtää toisiamme". Samalla hän myöntää, ettei maailman runsasväkisimmän maan johtaminen ole aina helppoa.
-Kiinalla on edessään vaikeita kysymyksiä ja ongelmia. Minun on vaikea sanoa, mikä on kaikkien suurin haaste. Olen optimisti, mutta myös realisti ja luotan tulevaisuuteen, Jiang sanoo.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme