Mainos
Mainos

Jihadisteille luvattu luksuselämää hulppeissa kartanoissa

Syyrian sisällissotaan on houkuteltu vierastaistelijoita muun muassa markkinoimalla konfliktia laadukkaana "viiden tähden jihadina".

Internetiin ladatuissa videoissa vierastaistelijat ajelevat komeilla katumaastureilla ja asuvat hulppeissa kartanoissa, joissa on marmorilattiat, porealtaat ja kaapit täpösen täynnä herkkuja. Ulkona odottavat uima-altaat, joihin kelpaa pulahtaa viilentämään taistelujen kuumentamaa kroppaa.  

Vähitellen pyhän sodan materiaalista hyvää korostavat videot ovat kuitenkin lähes tyrehtyneet, koska islamistien riveihin tuli liikaa sellaisia taistelijoita, joista ei taistelukentällä ollut kuin haittaa.

Propagandaa on ruuvattu hieman maltillisempaan suuntaan, kuten muun muassa Daily Telegraphin keväällä julkaisema video taistelijoiden elinoloista kertoo.  

Videolla Abu Abdullahiksi esittäytyvä mies myöntää, etteivät puheet viiden tähden elinoloista ole totta. Todelliset asuinolot muistuttavat lähinnä tiukkaanahdettua opiskelijoiden soluasuntoa   

Abdullah esittelee videolla taistelijoiden vaatimattomia makuu- ja peseytymistiloja, muistuttaa sähkö- ja vesikatkoksista ja toteaa lopuksi, että tarjolla ei ole luksusta, "vaan aivan tavallista elämää".  
Täysin ei rekrytointinäkökulmaa ole sentään tässäkään videossa unohdettu.  

-Tulkaa mukaan pyhään sotaan. Elämä täällä on joka tapauksessa parempaa kuin siellä, missä nykyisin asutte, Abdullah vakuuttaa.

Syyrian sisällissodassa arvellaan olevan mukana noin 12000 vierastaistelijaa. Heistä 2500-3000 on lähtöisin länsimaista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme