Mainos
Mainos

Jo kolmas lentoturma viikon sisään: ”Yksi ilmailuhistorian turvallisimmista vuosista”

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut kolme suurta lento-onnettomuutta. Tämä on herättänyt huolen siitä, kuinka turvallista lentokoneella matkustaminen on.

Viimeisin onnettomuuksista tapahtui tänään, kun algerialainen lentokone syöksyi maahan Nigerissä. Koneessa oli lähes 120 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Kolme kohtalokasta lentoturmaa

Algerialaiskone syöksyi maahan tänään Nigerissä. Tiedot koneessa olleiden matkustajien määrästä ovat vaihdelleet. Algerian viranomaisten mukaan koneessa oli 110 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä.

TranAsia Airwaysin matkustajakone teki epäonnistuneen hätälaskun Taiwanissa eilen. Syynä oli ukkosmyrsky. Onnettomuudessa kuoli ainakin 47 ihmistä.

Malaysia Airlinesin matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainan yllä viime torstaina. Koneessa oli lähes 300 matkustajaa. Kone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin.  

Viikon sisällä kolmessa suuressa lentoturmassa on kuollut kaikkiaan yli 460 ihmistä. Brittilehti Daily Mailin mukaan asiantuntijoiden mukaan heinäkuu onkin ollut 5. synkin kuukausi koko ilmailualan historiassa.

Kaikkiaan lentoturmissa on kuollut tänä vuonna jo yli 760 ihmistä, kun koko viime vuonna menehtyneitä oli 265. Tilastojen mukaan viimeisen vuosikymmenen aikana keskimäärin 376 ihmistä on kuollut ilmailuonnettomuuksissa tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana.

Synkistä luvuista huolimatta asiantuntijoiden mukaan kuluva vuosi on yksi ilmailuhistorian turvallisimmista - kun turvallisuutta mitataan onnettomuuksien määrällä.

Lentoturvallisuutta tilastoivan Aviation Safety Networks -järjestön toimitusjohtaja Harro Ranter toteaa brittilehdelle, että tänä vuonna suuria ja kohtalokkaita lento-onnettomuuksia on ollut 12. Yleensä heinäkuuhun mennessä sattuu keskimäärin 17 lentoturmaa, jotka vaativat kuolonuhreja.

– Viimeaikaisten onnettomuuksien perusteella ei voida päätellä, että taustalle piilee erityistä turvallisuusongelmaa, Ranter sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme