Mainos
Mainos

Jo puolet argentiinalaisista köyhiä

Argentiinan 36-miljoonaisesta kansasta jo puolet eli 18 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, kertoivat maan viranomaiset. Köyhiksi luokiteltujen määrä on lisääntynyt peräti neljällä miljoonalla kahden viime kuukauden aikana.

Syynä köyhyyden kasvuun on nopea inflaatio, työttömyyden kasvu ja palkkojen maksun viivästyminen. Ruoan hinta on Argentiinassa jatkuvassa nousussa. Viime kuussa ruokakorin hinta nousi peräti 18 prosenttia. Juuri ruoan kallistuminen on suurin syy siihen, että tilastollisesti köyhien määrä on viime kuukausina kasvanut valtavasti.

Argentiinan talouden laskukausi on jatkunut jo 47 kuukauden ajan. Kuluva vuosi on ollut erityisen jyrkkää alamäkeä presidentti De la Ruan erottua tehtävästään. Maan nykyinen johtaja Eduardo Duhalde ei ole saanut maan taloutta kuntoon tekemistään uudistuksista huolimatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme