Mainos
Mainos

Jo toinen vauvojen vaihtumistapaus samassa itävaltalaissairaalassa

Kaksi naista oli juuri synnyttänyt Grazissa, Itävallassa sijaitsevassa sairaalassa, kun heille annettiin väärät lapset. Hoitaja oli vahingossa vaihtanut vauvat, uutisoi The Local.

Tapaus sattui samassa sairaalassa, joka nousi alkuvuodesta julkisuuteen vastaavan vauvojen vaihtumisen takia. Tammikuussa 2016 uutisoitiin itävaltalaisnaisesta, jolle selvisi verikokeen jälkeen, ettei hän ollut mitään sukua perheelleen. Kävi ilmi, että nainen oli vaihtunut synnytyssairaalassa toisen vauvan kanssa 25 vuotta sitten.

Uusin vauvojen vaihtuminen tapahtui torstaina Grazin yliopistollisessa sairaalassa, kun hoitaja oli laittanut vauvat vääriin sänkyihin. Toinen poikavauvan synnyttänyt äiti huomasi virheen, kun hän kapaloi lastaan ennen imetystä ja huomasi lapsen olevankin tyttö.

– Ikävä kyllä valvova hoitaja laittoi vauvat vääriin sänkyihin, sairaalan edustaja kertoi medialle.

Edustajan mukaan äiti huomasi vauvojen vaihtumisen lähes heti sen tapahduttua.

Koska toinen äideistä sairastaa kroonista tartuntatautia, toinen vaihtuneista vauvoista piti rokottaa. Sairaalan mukaan tämä oli kuitenkin vain varotoimenpide ja sairauden tarttuminen olisi ”hyvin epätodennäköistä”.

Sairaala lisäsi myös, että vaihtuminen olisi todennäköisesti huomattu kuitenkin säännöllisissä nimilapputarkistuksissa, joita vauvoille tehdään kahdesti päivässä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme