Mainos
Mainos

Joanna Lumleylle sankarin vastaanotto Nepalissa

Brittinäyttelijä Joanna Lumley on otettu riemukkaasti vastaan vierailulle Nepaliin. Lumley, 63, oli kampanjoinut näyttävästi Britanniassa maan asevoimissa palvelevien nepalilaisten gurkhien oikeuksien puolesta. Brittiparlamentti päättikin toukokuussa, että gurkhilla on oikeus päästä asumaan Britanniaan.

Vuodesta 2004 lähtien vain ennen 1. 7. 1997 palvelleet gurkhat saivat automaattisen oikeuden asettua asumaan Britanniaan. Kampanjan jälkeen oikeus myönnettiin niillekin, jotka ovat olleet brittijoukoissa määräpäivän jälkeen. Esimerkiksi Hongkongin brittijoukoissa palvelleet nepalilaiset voivat nyt saada oleskeluluvan Britanniaan.

Gurkhia on palvellut Britannian joukoissa vuodesta 1815, ja heitä on kuvailtu usein urhoollisiksi sotilaiksi. Lumley päätti lähteä ajamaan heidän asiaansa, koska hänen isänsä taisteli toisessa maailmansodassa gurkhien rinnalla.

(MTV3)

Joanna "Patsy" Lumleylle riemukas vastaanotto Nepalissa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme