Mainos
Mainos

Jobsia surtiin omituisella omena-rituaalilla Malesiassa

Buddhalainen temppeli Penangin saarella Malesiassa on järjestänyt uskonnollisen seremonian Applen edesmenneen perustajan Steve Jobsin muistolle. Rituaalissa surijat purivat omenia nopeuttaakseen Jobsin uudelleensyntymää. Apple tarkoittaa suomeksi omenaa.

Seremonia järjestettiin sen jälkeen, kun temppelin meedio Wong Sao Tian kertoi kiinalaisen jumala Mazun ilmestyneen hänelle. Mazu oli kehottanut Wongia suremaan Jobsin poismenoa, paikallinen Sin Chew Daily-lehti uutisoi.

Noin 40 ihmistä osallistui seremoniaan viime sunnuntaina. Jokainen surija haukkasi palan omenaa, ja kolmen minuutin hiljaisuuden jälkeen omenat heitettiin mereen. Buddhalaiset uskovat uudelleensyntymään, ja seremonian tavoite oli nopeuttaa nerona pidetyn Jobsin reinkarnaatiota.

Uutistoimisto AFP ei tavoittanut Wongia kommentoimaan seremoniaa. Useat buddhalaiset järjestöt ovat kritisoineet omena-rituaalia naurettavaksi ja taikauskoiseksi.

Buddhalainen Jobs menehtyi syöpään lokakuun alussa 56-vuotiaana.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme