Mainos
Mainos

John Kerry: Ympäristöraporttien väärentäminen selvitettävä

USA:ssa ilmi tulleet syytökset presidentti George W. Bushin avustajan sormeilemista ilmastonmuutosraporteista ovat johtaneet selvityspyyntöön.

Otsonikatoa vai ei? (arkistokuva)

New York Times -lehden uutisen mukaan Valkoisen talon ympäristövirkamies Philip Cooney on muutellut hallituksen teettämien raporttien antamaa kuvaa kasvihuonekaasujen ja ilmaston lämpenemisen välisestä suhteesta.

Ennen siirtymistään Valkoiseen taloon hän toimi Amerikan öljyinstituutin API:n edunvalvojana, eikä hänellä ole tieteellistä koulutusta. Cooney johti ennen Valkoiseen taloon siirtymistään API:n toimintaa kasvihuonekaasujen rajoittamista vastaan.

Lehti on saanut käsiinsä asiakirjoja, ja lehden mukaan mukaan Cooney oli tehnyt raportteihin kymmeniä muutoksia, jotka vähättelevät kasvihuonekaasujen vaikutusta.

Kongressiedustaja Henry Waxman ja senaattori John Kerry pyytävät kongressin selvitysosastoa tutkimaan, missä määrin Valkoisen talon virkamiehet ja poliittisesti nimitetyt avustajat ovat puuttuneet liittovaltion rahoittamiin, ilmaston lämpenemistä käsitteleviin raportteihin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme