Mainos
Mainos

Johtajia syytetään Indonesian tulvista

Jo 350 000 ihmistä on joutunut lähtemään kodeistaan tulvan valtaamassa Jakartassa.

Indonesian pääkaupunki Jakarta kärsii tulvista aina sadekauden alettua, ja uusia sateita ennustetaan tuleville viikoille.

Viiteen vuoteen pahimmat tulvat estävät suurkaupungin asukkaita pääsemästä töihin ja puhelinlinjoja on katkennut. Kuolonuhrit ovat aiheutuneet sähköiskuista, hukkumalla ja taudeista. Kymmenettuhannet ihmiset ovat hakeneet apua sairaaloista. He kärsivät muun muassa ripulista, hengitystietulehduksista, flunssasta ja sieni-infektioista. Puhdas vesi on loppunut puolelta miljoonalta jakartalaiselta.

Viranomaisten arvioiden mukaan kolme neljäsosaa Jakartasta on jo veden vallassa. Jopa neljän metrin kerros mutaista tulvavettä peittää osia kaupungista. Vaikka paikalliset sateet ovat hieman laantuneet, ympäröiviltä ylängöiltä valuu yhä lisää sadevettä kaupunkiin.

"Edellisistä tulvista ei ole otettu opiksi"

Vaikka maan johto on komentanut yli 4000 sotilasta hätääkärsivien avuksi, tulvat ovat saaneet asukkaat arvostelemaan kaupungin johtoa riittämättömistä toimista tilanteen selvittämiseksi.

Kuvernööri puolustautuu sillä, että luonnonvoimille ei voi mitään. Arvostelijoiden mukaan kaupunkia on laajennettu liian alaville seuduille, viiden vuoden takaisista tulvista ei ole otettu opiksi ja johtajien palatsit pidetään kuivina jättämällä avaamatta tarpeellisia tulvaportteja.

Pelastustyöntekijät evakuoivat väestöä tulvan valtaamilta alueilta ja kymmenettuhannet talot ovat jääneet veden alle. Jotkut odottavat apua katoilla, jotkut ovat paenneet kelluvien esineiden avulla.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme