Mainos
Mainos

Joka kolmas eurooppalainen nainen on kokenut väkivaltaa

Joka kolmas nainen Euroopassa on kokenut henkistä tai fyysistä väkivaltaa, selviää Euroopan komission eurobarometrikyselystä. Perjantaina vietettiin naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää.  

Eurobarometrin mukaan suurin osa suomalaisista pitää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa erittäin tai melko yleisenä.

Yli kolmasosa suomalaisista tietää omassa ystävä- tai perhepiirissä perheväkivallan uhriksi joutuneen naisen tai miehen. Vastaava luku EU-tasolla on 24 prosenttia. 

Euroopan komissio on julkistanut joukon 2017 toteutettavia hankkeita, joilla pyritään ehkäisemään naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja keskustelua naisiin kohdistuvan väkivallan torjumisesta. 

Suomalaisvastaajista 87 prosenttia katsoo, että naisiin kohdistuva väkivalta on todennäköisintä kotona.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot