Mainos
Mainos

Joka kolmas syöpäpotilas turvautuu vaihtoehtohoitoihin

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka kolmas teollisuusmaissa asuva syöpäpotilas turvautuu vaihtoehtohoitoihin perinteisen lääketieteen lisäksi. Tyypillisiä vaihtoehtoisia hoitomuotoja ovat meditaatio, rentoutus, hypnoterapia, visualisaatio, refleksologia, dieetit ja ruokavalion muutokset, kiinalainen lääketiede, yrtit ja homeopatia. Potilaat eivät tutkimuksen mukaan kuitenkaan halua hylätä nykyaikaista lääketiedettä, johon kuuluvat lääkkeet, leikkaukset ja sädehoito. He haluavat kuitenkin "pelata varman päälle" ja valitsevat hoitomuotoja mahdollisimman laajalta alueelta.

Tutkimuksen perustana oli 26 haastattelututkimusta, jotka on tehty 13 eri maassa. Brittiläinen ja yhdysvaltalainen tutkija käyttivät tutkimuksia materiaalinaan artikkelissa, joka julkaistiin Cancer-lehdessä. Yhdysvaltain hallituksen tutkijat ovat jo huomioineet ihmisten kiinnostuksen. Vaihtoehtohoitoja tutkimaan on maassa perustettu oma yksikkö.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme