Mainos
Mainos

Jokelan tragedia poiki surunvalitteluja

Muun muassa Ruotsin kuningas ja Viron presidentti ovat esittäneet surunvalittelunsa Jokelan ampumisesta.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on esittänyt surunvalittelunsa Jokelan kouluampumisesta. Kuningas kuuli asiasta suomalaisilta toimittajilta lehdistötilaisuudessaan EU:n pohjoismaisen taisteluyksikön harjoituksissa Luulajassa.

Kuningas luonnehti kouluampumista hirvittäväksi tapahtumaksi.

- Valitettavasti tällainen leviää ympäri maailman. Se on kummallista, kuningas sanoi.

Myös Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves on lähettänyt presidentti Tarja Haloselle surunvalitteluviestin Jokelan tragedian vuoksi.

Ilves toteaa ottaneensa tiedon tapahtuneesta vastaan syvästi järkyttyneenä ja surullisena.

- Ottakaa vastaan minun ja koko Viron kansan myötätunnon sanat menehtyneiden opettajien ja oppilaiden perheille ja läheisille, kaikille Suomen ihmisille, joita tragedia kosketti, Ilves kirjoitti.

Hän toivoi lisäksi kaikkien loukkaantuneiden toipuvan.

EU-komissiolta surunvalittelut Suomelle

Myös EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso on lähettänyt lähetti surunvalitteluviestin Suomelle Tuusulan ampumadraaman vuoksi.

- Olin syvästi järkyttynyt ja surullinen kuullessani pöyristyttävistä koulumurhista, jotka tapahtuivat Tuusulassa, Barroso sanoi pääministeri Matti Vanhaselle lähettämässään viestissä.

Hän sanoi komission osoittavan surunvalittelut paitsi Vanhaselle myös koko Suomen kansalle. Barroso ilmaisi samalla myötätuntonsa uhrien perheille ja toivoi loukkaantuneille nopeaa toipumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme