Mainos
Mainos

Joko nyt? – Viron parlamentti äänestää presidentistä

Virossa parlamentti äänestää iltapäivällä jälleen uudesta presidentistä.

Ehdokkaita on tällä kertaa vain yksi, Kersti Kaljulaid, joka on toiminut pitkään Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa.  

Kaljulaidin ehdokkuutta kannatti 90 kansanedustajaa, kun heitä on parlamentissa eli riigikogussa yhteensä 101. Presidentin valitsemiseen tarvitaan 68 kansanedustajan ääni.

Salaisessa äänestyksessä ratkaisevaa on tyhjien äänten lukumäärä.  
Äänestys alkaa kello 13.  

Kaljulaid olisi ensimmäinen nainen Viron presidenttinä. Hänellä ei ole merkittävää poliittista taustaa, minkä vuoksi hän sopi kompromissiehdokkaaksi.  

Presidentinvaalit alkavat nyt alusta, koska edelliset äänestykset parlamentissa ja valitsijakokouksessa eivät tuottaneet tulosta.

Valitsijakokouksen yllättävän epäonnistumisen jälkeen kritiikki poliitikkoja ja vaalitapaa kohtaan kiihtyi.

Tämän jälkeen poliittiset puolueet istuivat alas ja alkoivat vääntää peistä yhteisehdokkaasta, joksi valittiin viime viikon alussa Kaljulaid.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot