Mainos
Mainos

Jopa 60 kuollut vankilamellakoissa Brasiliassa – ruumiita heitelty muurien yli

Huumesota telkien takana on johtanut noin 60 ihmisen kuolemaan Brasiliassa. Ruumiita on paikallisen lehden mukaan heitelty muurien yli.

Noin 60 ihmistä on kuollut ja vankeja on paennut vankilamellakoissa Manausin kaupungissa. Mellakat liittyvät huumausaineita myyvien rikollisryhmien välienselvittelyihin.

Amazonan alueen turvallisuudesta vastaava Sergio Fontes kertoi tiedotustilaisuudessa, että uhreja määrä saattaa vielä nousta, kun tapahtuman tutkinta saadaan päätökseen.

Paikallisen Em Tempo -lehden julkaisemalla videolla näkyy uhrien ruumiita vankilan lattialla. Em Tempon mukaan päättömiä ruumiita oli heitelty myös vankilan muurien yli.

Viranomaisten mellakka alkoi sunnuntai-iltana ja saatiin kuriin maanantaiaamuna paikallista aikaa. Vielä ei tiedetä, kuinka moni vangeista on paennut mellakoiden yhteydessä.

Reutersin mukaan brasilialaisia vankiloita kritisoidaan usein siitä, että niissä on liikaa ihmisiä, ja mellakoita on puhennut aiemminkin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme