Mainos
Mainos

Jopa tuhat lasta myyty orjiksi Kiinan kaivoksiin

Poliisin yllätysiskussa tehtaille ja kaivoksiin on löytynyt vasta kahdeksanvuotiaita orjia. Lapsiorjat ovat joutuneet elämään surkeissa oloissa väkivallan keskellä.

Kiinassa on vapautettu maan poliisin mukaan satoja ihmisiä orjuudesta tiiliskivitehtailta ja hiilikaivoksista. Vapautettujen joukossa oli myös useita lapsia. Jotkut orjista olivat vain kahdeksanvuotiaita.

Jopa tuhat lasta on saatettu myydä orjatyövoimaksi. Kiinan valtion TV-yhtiö kertoi kaivosomistajien pitäneen lapsiorjia vankilamaisissa oloissa ja pahoinpidelleen heitä.

Orjat olivat pääosin nuoria miehiä ja osa heistä oli päätynyt orjatyövoimaksi kidnappauksen tuloksena. Kiinan televisio näytti nuorten työläisten nukkuneen tiiliskivillä ovien ollessa teljettynä ulkoapäin.

Poliisi teki yllätysiskuja tehtaisiin ja kaivoksiin Keski- ja Pohjois-Kiinassa kuluneella viikolla. Tähän mennessä yli 450 orjaa on vapautettu.

Vapautettavien määrän odotetaan kasvavan lähiaikoina.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme