Mainos
Mainos

Jordanian kuningas: Turkin pysyttävä poissa Irakista

Jordanian kuningas Abdullah II: mukaan Irakin naapureita ei voi pitää puolueettomina rauhanturvaajina. Kuningas katsoo ettei Turkin tai muiden Irakin naapureiden pidä lähettää sotilaitaan Irakiin. Abdullah esitti kantansa maailma poliittisen ja taloudelllisen johdon kokouksessa Singaporessa.

Turkki tai muut Irakin rajanaapurit eivät saa lähettää sotilaitaan Irakiin, sanoo Jordanian kuningas Abdullah II. Abdullahin mukaan Irakin naapureja ei voi pitää puolueettomina rauhanturvaajina.

Turkki on päättänyt lähettää jopa 10000 sotilastaan Irakiin sen jälkeen, kun Yhdysvallat pyysi sotilasapua. Irakin väliaikainen hallintoneuvosto ja kurdivähemmistö vastustavat suunnitelmaa. Kuningas Abdullah vaati myös välittömiä ja näkyviä toimia Lähi-idän tilanteen ratkaisemiseksi ja palestiinalaisvaltion perustamiseksi.

Abdullah esitti kantansa maailman poliittisen ja taloudellisen johdon kokouksessa, Maailman talousfoorumissa Singaporessa maanantaina.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme