Mainos
Mainos

Jordanian YK-lähettiläs vetäytyi pääsihteerikilvasta

Etelä-Korean ulkoministeri Ban Ki Moon on voittanut kaikki pääsihteeristä turvaneuvostossa järjestetyt koeäänestykset.

Jordanian YK-lähettiläs on vetäytynyt YK:n pääsihteerikilvasta. Zeid Ra'ad Zeid Al-Hussein kertoi asiasta YK:n turvallisuusneuvostolle osoitetussa kirjeessä eilen sen jälkeen kun Etelä-Korean ulkoministerin valinta tehtävään alkoi näyttää varmalta.

Ulkoministeri Ban Ki Moon on voittanut kaikki pääsihteeristä turvaneuvostossa järjestetyt koeäänestykset. Maanantain neljännessä äänestyksessä selvisi, että Banilla on neuvoston kaikkien pysyvien jäsenmaiden kannatus.

Turvallisuusneuvosto äänestää pääsihteeristä virallisesti ensi maanantaina. Tämän jälkeen valinta menee YK:n yleiskokouksen hyväksyttäväksi. Yleiskokouksen odotetaan käsittelevän asian viikon sisällä turvaneuvoston päätöksestä.

Jordanian YK-lähettilään ehdokkuus synnytti kiistan Jordanian ja Qatarin välillä. Jordania veti tiistaina pois suurlähettiläänsä Qatarista vastalauseena sille, että turvaneuvoston ainoa arabimaa ei tukenut Jordanian ehdokasta koeäänestyksessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme