Mainos
Mainos

Jospin asettaa ehtoja Emulle

Ranskan sosialistijohtaja Lionel Jospin sanoi tänään, että jos hänen puolueensa voittaa tulevat parlamenttivaalit, Ranska ei liity Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun ehdoitta.

Jospinin mukaan sosialistit haluavat lisäksi joustavamman suhtautumisen Emu-ehtoon, jonka mukaan julkistalouden alijäämä ei saa olla yli kolmea prosenttia bruttokansantuotteesta. Sosialistit haluaisivat pitää ehtoa enemmänkin viitteellisenä kuin ehdottomasti pitävänä lukuna.

-En halua sulattaa Ranskaa Eurooppaan, sanoi Jospin Europe 1 -radion haastattelussa.
-Meidän ei pitäisi mennä mukaan Emuun ilman ehtoja, hän sanoi.

Jospin sanoi sosialistien pelkäävän, että Emun myötä Ranska menettää kansallisen rahapolitiikan johdon. Saksan ajama ja Ranskan nykyhallituksen kannattama vakaussopimus saattaa lisäksi johtaa siihen, että jäsenmaat joutuvat luopumaan myös budjettipolitiikastaan.

Mielipidemittausten mukaan Ranskan hallitsevat oikeistopuolueet säilyttävät vaalien jälkeenkin enemmistönsä parlamentissa. Presidentti Jacques Chirac hajotti parlamentin viime viikolla ja julisti ennenaikaiset vaalit, jotka pidetään 25. toukokuuta ja 1. kesäkuuta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme