Mainos
Mainos

Joukko turkkilaisia pakeni kreikkalaiselle saarelle – media: Aikovat hakea poliittista turvapaikkaa

Seitsemäntoista turkkilaista on paennut kreikkalaiselle saarelle. Kreikkalaisten medialähteiden mukaan Turkin kansalaiset ovat pyytäneet poliittista turvapaikkaa, mutta tätä Kreikan viranomaiset eivät ole vahvistaneet.

Turkkilaisten ryhmä pelastettiin rannalta Kreikalle kuuluvalla Oinoússesin saarella. Saarelta on Turkin länsirannikolla vain lyhyt matka. Kreikkalaisten medialähteiden mukaan saapuneiden joukossa olisi ainakin opettajia, jotka pelkäävät joutuvansa pidätetyksi kotimaassaan.


Toissakesän vallankaappausyrityksen jälkeen Turkissa on pidätetty tuhansittain muun muassa sotilaita sekä oikeuslaitoksen ja valtion työntekijöitä. Arvioiden mukaan Turkista on paennut Kreikkaan satoja ihmisiä.

Kreikan ja Turkin välejä on nakertanut myös turkkilaisen helikopterin loikkaaminen Kreikan puolelle heti vallankaappausyritystä seuranneena päivänä. Turkki on toistuvasti kutsunut helikopterilla paenneita sotilaita pettureiksi ja vaatinut Kreikkaa luovuttamaan miehet Turkkiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme