Mainos
Mainos

Joukkomurha vammaiskeskuksessa yksi Japanin tuhoisimmista

Tiistaiyöllä tapahtunut veitsihyökkäys vammaiskeskukseen Japanin Sagamiharassa on yksi maan sodanjälkeisen historian pahimmista joukkomurhista. 19 ihmistä kuoli, kun keskukseen murtautunut 26-vuotias mies puukotti ihmisiä silmittömästi.


Japanissa on tapahtunut myös muita tuhoisia joukkopuukotuksia. Kesäkuun 8. päivä vuonna 2001 Osakassa kahdeksan lasta sai surmansa ja useita lapsia ja aikuisia haavoittui, kun 37-vuotias mielenterveysongelmista kärsinyt mies hyökkäsi veitsi aseenaan yksityiskouluun.

Samana päivänä vuonna 2008 puolestaan seitsemän ihmistä kuoli, kun mies ajoi ensin pakettiauton väkijoukkoon Tokion Akihabarassa ja sen jälkeen alkoi puukottaa ihmisiä sattumanvaraisesti.

Vammaiskeskuksen joukkopuukotuksessa kuoli myös enemmän ihmisiä kuin Japanin vuoden 1995 sariinihyökkäyksessä. Tokion metroon sariinikaasulla tehdyssä iskussa kuoli 13 ihmistä ja tuhannet saivat vammoja. Iskun tekijät olivat Aum Shinrikyo -kultin jäseniä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme