Mainos
Mainos

Joukkomurhaaja Breivik monen ihailun kohteena - "En halua elää ilman häntä"

Ruotsalainen parikymppinen, Victoriaksi esittäytyä nainen, kertoo norjalaisen The Local -uutissivuston haastattelussa ihailevansa joukkomurhaaja Anders Behring Breivikia ja olevansa ihastunut tähän.

Nainen lähettää viikottain kirjeita ja pieniä lahjoja Breivikille ja kertoo odottavansa tämän vapautumista. Hän pyrkii kotoaan käsin auttamaan ja helpottamaan kaikin tavoin Breivikin vankilassaoloaikaa. 

- En todellakaan halua elää elämääni ilman häntä, nuori "Victoria" sanoo.

Nainen ei ole koskaan tavannut Utøyan saarella ja Oslossa yhteensä 77 ihmistä tappanut Breivikia, mutta on tunsi hänet jo ennen hirmutekoja nettipelien kautta.

Nainen on lähettänyt Breivikin vankilassaolon aikana noin 150 kirjettä tälle, ja yrittänyt päästä tapaamaan ihailunsa kohdetta, mutta kaikki pyynnöt on evätty.

Breivikin istuessa tuomiotaan "Victoria" kertookin eristyksen olevan kidutusta.

- Välitän hänestä jopa enemmän nyt, kun hän on näin haavoittvassa tilanteessa, nainen viittaa vankeuteen.

Laajempi ilmiö

Kyse on ilmiöstä, hybristofiliasta eli seksuaalisesta ihastumisesta väkivallantekijöihin tai tappajiin. 

"Victoria" ei liene ainoa Breivikiä ihaileva, sillä viime vuonna Morgenbladet -lehti kertoi Breivikin saaneen vähintään 800 kirjettä vuodessa, joista monet olivat nais-ihailijoilta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme