Mainos
Mainos

Joukkopako Kosovosta jatkuu

Albaniaan saapui viime yönä yli 13 000 uutta pakolaista Kosovosta, ilmenee Albanian tullilaitoksen antamista luvuista. Useimmat pakolaiset tulivat Prizrenin kaupungista, jota serbien sanotaan tyhjentävän järjestelmällisesti albaaneista.

Rajan yli saapui illan ja yön aikana tuhansia ajoneuvoja, joissa oli yli 13 000 pakolaista. Ajoneuvojen joukossa oli traktoreita ja peräkärryjä, mutta huomattava osa oli henkilöautoja, jotka olivat täynnä kaupunkilaisia ja heidän tavaroitaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan pakolaisten vastaanotto oli tällä kertaa organisoitu hyvin, ja pakolaiset saivat pikaisesti apua niin ulkomaisilta ja albanialaisilta avustusjärjestöiltä kuin poliisilta ja paikallisilta vapaaehtoisilta.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR sanoi eilen, että serbit näyttävät päättäneen ajaa kaikki albaanit pois Prizrenistä. Kaupungissa oli 150 000 asukasta ennen kuin Nato aloitti Jugoslavian pommitukset 24. maaliskuuta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme