Mainos
Mainos

Melbournen joukkoyliajossa kuoli 10-vuotias – poliisi: Teko oli tahallinen, muttei terrorismia

Yksi neljästä Australian Melbournessa tapahtuneessa joukkoyliajossa kuolleista on 10-vuotias lapsi, kertoo paikallislehti.

Loukkaantuneita oli ainakin viisitoista, joista neljä oli perjantai-iltana paikallista aikaa kriittisessä tilassa. Heidän joukossaan oli pikkulapsi, jonka lastenvaunuihin auto osui. Ainakin neljä loukkaantuneista on lapsia. Lehtitietojen mukaan nuorin on 3–4-vuoden ikäinen.

Lastensairaala Royal Children's Hospital on vahvistanut hoitavansa neljää lapsiuhria. Heistä yhden tila on kriittinen ja kolmen vakava, sairaala kertoo Twitterissä.

Poliisin mukaan teko oli tahallinen, mutta se ei liity terrorismiin. Epäilty 26-vuotias mies on poliisille tuttu, ja hänellä on huume- ja perheväkivaltataustaa. Miestä vastaan oli vastikään nostettu syytteitä, mutta poliisi ei kertonut niistä tarkemmin. Poliisin mukaan mies on kärsinyt mielenterveysongelmista.

Ennen väkivaltaisuuksia mies ajoi karkuun poliisia, joka yritti pysäyttää auton. Poliisi ampui miestä pidätyksen yhteydessä, mutta vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että miehen epäillään puukottaneen veljeään aamulla ennen yliajoa. Myös miesten äidin kimppuun oli käyty.

Ennen yliajoa miehen kyydissä oli matkustanut nainen, mutta perjantaina oli epäselvää, oliko hän ollut autossa vapaaehtoisesti vai ei.

Kiihdytteli ja elehti ohikulkijoille

Väkivaltaisuudet tapahtuivat iltapäivällä noin kilometrin päästä Melbourne Parkista, jossa pelataan parhaillaan Australian avointa tennisturnausta. Silminnäkijät kertovat miehen kiihdytelleen autollaan ja elehtineen ohikulkijoille ikkunasta ennen kuin ohjasi auton kohti ihmisjoukkoa.

– Hän ei pysähtynyt, ja jalankulkijat yrittivät väistää, mutta hän vain jatkoi ja osui ihmisiin mennessään, kertoi silminnäkijä Melbournen Herald Sun -lehdelle.

Australian pääministeri Malcolm Turnbull otti osaa uhrien ja heidän läheistensä suruun.

– Kaikki australialaiset osoittavat rukouksensa ja myötätuntonsa tämän järkyttävän rikoksen uhreille ja heidän perheilleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme