Mainos
Mainos

Joulu kielletty! Ainakin kaksi valtiota on kieltänyt joulujuhlat

Somalia ja Brunei ovat kieltäneet julkiset joulujuhlat, kertovat Al Jazeera ja BBC. Perustelu kielloille on se, että juhlinta voisi vahingoittaa islamin uskoa.

Kaikkialla maailmassa joulun vietto ei ole vaaratonta. Pienessä Brunein valtiossa Kaakkois-Aasiassa julkisista joulujuhlista voi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Maa julisti joulujuhlat pannaan tämän vuoden joulukuussa.

Tämän viikon tiistaina kieltolinjaan liittyi myös Somalia. Maan uskonnollisten asioiden ministeriö sanoo, että joulun ja uuden vuoden juhlinta uhkaa maan islamilaista uskoa. Ministeriön edustaja kertoi Al Jazeeran mukaan, että maan turvallisuusjoukot hajottavat mahdolliset juhlat.

Joulun juhlinta sallitaan Somaliassa vain ulkomaalaisille diplomaateille, avustustyöntekijöille sekä sotilaille, jotka elävät Afrikan Unionin aidatulla alueella.

Pukinhatut pannaan

Joulua ei katsota hyvällä myöskään Bruneissa. Maan sulttaani Hassanal Bolkiah on kieltänyt muun muassa ristit, kynttilöiden sytyttämisen, joulukuuset ja joululaulut.

Jo viime vuonna Brunein viranomaiset kielsivät muun muassa joulupukin hattujen käytön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme