Mainos
Mainos

Joulunvietto yleistyy Kiinassa

Joulunvietto on tullut yhä yleisemmäksi myös Kiinassa. Joulua on vietetty Kiinassa jo ainakin kymmenen vuotta. Joulukoristeita ja jouluvaloja on Pekingissäkin kaikkialla ja joulupukki tunnetaan hyvin. Kahdeksan kymmenestä kiinalaisesta tietää mitä joulu tarkoittaa.

- Joulujuhla merkitsee minulle sitä, että voin mennä ulos ravintolaan syömään. Kaikkialla ulkona on kaunista, sanoo pekingiläinen Zhai Xinyu.

Kiinalaiset kuluttavat myös joululahjoihin yhä enemmän, vaikka tänä jouluna Kiinan taivaallakin leijuu talouslaman merkkejä. Tosin juuri nyt maan hallitus toivoisi, että kansalaiset ostaisivat mahdollisimman paljon lahjoja, jotta kotimainen kysyntä saataisiin viimein polkaistua kunnolla käyntiin.

Myös kristillinen joulu on Kiinassa yhä yleisempi ja moni kiinalainen viettää jouluna Jeesuksen syntymäjuhlaa. Kristinusko leviää erityisesti köyhällä maaseudulla. Tiedot kristittyjen määrästä vaihtelevat kuitenkin suuresti. Viimeisimpien tutkimusten mukaan kristittyjä on Kiinassa 54 miljoonaa. Pekingin yliopiston yhteiskunnallisen tiedekunnan mukaan luku on 130 miljoonaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 22.12.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme