Mainos
Mainos

Jugoslavia ei halukas allekirjoittamaan vielä

Nato sanoo kuitenkin saaneensa merkkejä Jugoslavian vetäytymisestä, vaikkei Jugoslavia haluakaan vielä allekirjoittaa suunnitelmaa joukkojen poisvetämisestä. Naton päämajasta kerrotaan, että sotilailla ja sotatarvikkeilla lastattu juna on lähtenyt Kosovosta. Juna olisi lähtenyt tänään Irosevacin kaupungista Etelä-Kosovosta.

Jugoslavia ei ole vielä kuitenkaan halukas allekirjoittamaan sotilasliitto Naton suunnitelmaa joukkojen vetämisestä pois Kosovosta, Naton edustaja kertoi.

-He eivät ole halukkaita allekirjoittamaan asiakirjaa tällä hetkellä, majuri Trey Cate kertoi toimittajille yhdeksän tuntia kestäneiden keskustelujen jälkeen. Naton edustajan mukaan keskustelut eivät ole kuitenkaan keskeytyneet, vaan niitä jatketaan edelleen Makedonian pohjoisosassa Kumanovossa.

Kokouslähteet kuitenkin kertoivat, että tapaamisen ilmapiiri oli vähitellen heikentynyt. Naton ja Jugoslavian kenraalien tapaamiseen saapui myös venäläinen sotilasattasea. Naton edustajan mukaan serbiosapuoli oli pyytänyt everstiluutnantti Jevgeni Barmjantshevin paikalle tarkkailijaksi.

Nato sanoo Jugoslavian vähentäneen sotilasaktiviteettia Pohjois- ja Keski-Kosovossa, mutta etelässä serbit ovat tulittaneet tykillä albaanisissien asemia. Naton ja Jugoslavian sotilasjohtajat keskustelivat Makedoniassa tänään toista päivää sopimuksesta, jonka nojalla Jugoslavia vetää joukkonsa Kosovosta.

Nato ja Jugoslavia käyvät läpi yksityiskohtaisesti marssikäskyä, jonka perusteella Jugoslavia poistaa joukkonsa Kosovosta. Nato arvioi, että rauhanturvaajat voivat mennä Kosovoon kaksi vuorokautta sen jälkeen kun suunnitelmassa on Jugoslavian allekirjoitus.
(MTV3-Reuters-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme