Mainos
Mainos

Jugoslavia sulki rajanylityspaikkoja

Jugoslavia on sulkenut albaanipakolaisten käyttämiä rajanylityspaikkoja. Jugoslavian armeijan kerrotaan sulkeneen kolme raja-asemaa, joita albaanit käyttävät paetessaan Kosovosta Albanian puolelle.

Eilisen ja tämän aamun aikana Kosovosta Albaniaan on tullut kymmeniä tuhansia pakolaisia, arvioi Albanian varapääministeri Ilir Meta. Avustusjärjestöjen arviot pakolaisten määrästä ovat olleet liian alhaisia, koska ihmisiä valuu rajan yli myös vähemmän tunnettuja pieniä teitä pitkin, Meta sanoi BBC-radion haastattelussa. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustajan mukaan lauantaista lähtien Albanian koillisosaan on tullut jo 70 000 pakolaista Kosovosta. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on rekisteröinyt huomattavasti alhaisemman määrän uusia pakolaisia sitten ilmaiskujen alkamisen: 30 000 Albaniassa ja 10 000 Montenegrossa.

UNHCR:n mukaan Jugoslavian johto on lähettänyt Kosovoon puolisotilaallisia joukkoja, joiden tarkoitus on häätää albaanit pois maasta. YK pitää uskottavina pakolaisten kertomuksia kylien tuhoamisesta ja asukkaiden uhkailusta.

Albanian varapääministerin Metan mukaan ainoa keino kansanmurhan lopettamiseksi on Naton maajoukkojen lähettäminen Kosovoon. Nato on kuitenkin ilmoittanut, ettei se aio sijoittaa joukkojaan Kosovoon ennen kuin Jugoslavia hyväksyy Kosovon rauhansopimuksen.
(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme