Mainos
Mainos

Jugoslavia tuomitsi asevientikiellon

Jugoslavia ei hyväksy kansainvälistä painostusta Kosovon kriisissä, sanoi Jugoslavian ulkoministeriö lausunnossaan eilen.

Tällainen aiheeton painostus on lausunnon mukaan vahingollista ja tuottaa päinvastaisia tuloksia kuin mihin sillä pyritään. Lausunto julkistettiin sen jälkeen kun YK:n turvallisuusneuvosto oli tiistaina asettanut Jugoslavian asevientikieltoon Kosovon tapahtumien vuoksi. Turvallisuusneuvosto vaatii Jugoslaviaa aloittamaan ilman ennakkoehtoja neuvottelut Kosovon albaaniväestön edustajien kanssa.

Jugoslavian lausunnon mukaan "Kosovossa ei ole minkäänlaisia yhteenottoja, eikä rauha ja vakaus ole siellä uhattuna". Kosovon ongelmia "lietsovat separatismi ja terrorismi, ei suinkaan kansallisten vähemmistöjen oikeuksien rajoittaminen", lausunnossa sanottiin.

Ainakin 80 albaania sai surmansa Kosovossa viime kuussa kun serbialaiset turvallisuusjoukot tekivät hyökkäyksiä "albaaniterroristeja" vastaan. Jugoslavia on julistanut, että Kosovon tilanne on Jugoslavian sisäinen asia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme