Mainos
Mainos

Jugoslavia väläytteli aselepoa

Jugoslavian varapääministeri Vuk Draskovic sanoi eilen Sky-brittitelevision puhelinhaastattelussa maansa olevan valmis lopettamaan sotilaalliset toimensa Kosovossa, jos Nato lopettaa ilmaiskut Jugoslaviaa vastaan.

Britannian ulkoministeriön edustaja kommentoi Draskovicin viestiä tuoreeltaan lyhyesti. Brittiedustaja toisti Naton kannan, että iskujen päättymisen ehtona serbien on allekirjoitettava Kosovon rauhansopimus.

Jugoslavia myöntyisi "kompromissiin"

Draskovic myönsi tv-haastattelussa, että aika alkaa olla kypsä "kompromissin" tekemistä varten.
-Lopettakaa pommitukset, niin me lopetamme kaikki toimet niitä ihmisiä vastaan - terroristeja, jotka saivat provosoitua Nato-iskut Serbiaa vastaan, sanoi Jugoslavian varapääministeri brittiläisen Sky-television puhelinhaastattelussa.
Jugoslavia käyttää yleensä nimitystä "terroristi" viitatessaan Kosovon albaaniseparatisteihin.

Draskovicin mukaan Nato-iskuista ei voi syyttää pelkästään Serbiaa. Draskovic sanoi, että Kosovon vapautusarmeijan (KLA) hyökkäykset olivat pakottaneet Serbian sotilastoimiin, ja KLA:n toimet ovat siten vastuussa Naton iskuista.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme