Mainos
Mainos

Jugoslavia vetosi lahjoittajiin

Jugoslavian varapääministeri vetosi tänään kansainvälisiin lahjoittajiin, jotta nämä suhtautuisivat suopeasti maalle myönnettävään talousapuun entisen presidentin Slobodan Milosevicin luovutuksen jälkeen.

-Me vetoamme lahjoittajiin siirtymäkauden taakan jakamiseksi, Miroljub Labus sanoi Brysselissä järjestettävän lahjoittajakokouksen avauspuheenvuorossa. Labusin mukaan Jugoslavian kansa on saanut kärsiä Milosevicin aikaisesta huonosta taloushallinnosta ja vuosia kestäneistä Balkanin sodista ja on nyt kipeästi jälleenrakennusavun tarpeessa.

Tämän päivän kokoukseen osallistuu mm. Yhdysvaltain, Euroopan unionin, Japanin ja kansainvälisten rahoituslaitosten edustajia. Kokouksessa sovittavan talous- ja investointiapupaketin kokonaissumman odotetaan nousevan lähes 1,3 miljardiin dollariin.

Jugoslavia toivoo, että lahjoittajat suhtautuvat talousapuun suopeasti sen jälkeen kun Milosevic yllättäen luovutettiin Haagin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen tänään. Varsinkin Yhdysvallat on korostanut, että talousavun ehtona on yhteistyö tuomioistuimen kanssa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme