Mainos
Mainos

Jugoslavian armeija lupaa vetäytyä, kun uhka ohi

Jugoslavian armeija on oman ilmoituksensa mukaan valmis vetäytymään heti, kun Kosovon albaanien ja Naton aiheuttama uhka on väistynyt. Jugoslavian armeijan päämajasta annetun lausunnon välitti tänään uutistoimisto Tanjug.

Armeijan lausunnossa syytettiin länsimaisia tiedotusvälineitä siitä, että serbeistä on tehty syntipukkeja rauhanprosessin jumittumisessa. Armeijan mukaan serbit vain vastaavat albaanikapinallisten ja Naton uhkailuihin.

-Heti kun terroristien ja Naton uhkailut lakkaavat, Jugoslavian armeija vetäytyy kasarmeihin, vapauttaa reserviläiset ja palaa normaaleihin rauhanajan tehtäviin, lausunnossa ilmoitettiin.

Taistelut jatkuvat kiivaina

Kosovossa kiivaat taistelut ovat jatkuneet sen jälkeen, kun serbivaltuuskunta kieltäytyi viime viikolla allekirjoittamasta kansainvälisen yhteysryhmän laatimaa rauhansopimusta. Taisteluja käytiin tänään Kosovon keskiosissa Drenican alueella, jossa serbijoukot iskivät neljään albaanikylään.

Albaanilähteiden mukaan viime päivien taisteluissa on kuollut kahdeksan ja haavoittunut kymmenen ihmistä. Lisäksi noin 15000-25000 ihmistä on joutunut lähtemään kotoaan.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme