Mainos
Mainos

Jugoslavian joukot koko puskurivyöhykkeelle

Jugoslavian joukot siirtyvät tänään viimeiselle sektorille Kosovon vastaisen rajan puskurivyöhykkeellä. Puskurivyöhykkeen miehittämisen tarkoituksena on estää albaanikapinallisia tekemästä hyökkäyksiään sieltä käsin.

Alueelle siirtyy tuhansia armeijan sotilaita ja poliisin erikoisyksikköjä. 35 kilometrin mittainen ns. sektori B on ollut albaanikapinallisten toiminnan ydinalueita. Viiden kilometrin levyinen puskurivyöhyke perustettiin Kosovon rajoille sen jälkeen kun sotilasliitto Nato oli ilmaiskuillaan ajanut Jugoslavian armeijan pois Kosovosta keväällä 1999.

Albaanisissit ovat sen jälkeen käyttäneet demilitarisoitua vyöhykettä tukikohtanaan ja hyökänneet sieltä käsin kevyesti aseistettujen serbipoliisien kimppuun. Noin 50 ihmistä on saanut surmansa rajakahakoissa ja kansainväliset tahot ovat pelänneet yhteenottojen lietsovan uutta sotaa Balkanille.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme