Mainos
Mainos

Jugoslavian parlamentti kannattaa valtioliittoa

Jugoslavian parlamentti hyväksyi tänään ehdotuksen maansa liittymisestä suunnitteilla olevaan valtioliittoon Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa.

Kukaan kaksikamarisen parlamentin edustajista ei äänestänyt liittymishanketta vastaan. Montenegron uudistusmielistä presidenttiä Milo Djukanovicia tukevien puolueiden edustajat eivät tosin osallistuneet äänestykseen.

Jugoslavian hallitus oli hyväksynyt ehdotuksen aiemmin tänään. Pääministeri Momir Bulatovic sanoi liittymisen turvaavan Jugoslavian kansalliset edut.

-Nato, Yhdysvallat ja heidän liittolaisensa luulivat Jugoslavian antautuvan ja jäävän yksin. Jugoslavia ei antautunut eikä jäänyt yksin, Bulatovic sanoi.

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov sanoi maanantaina Venäjän suhtautuvan myönteisesti ajatukseen Jugoslavian liittymisestä valtioliittoon. Hän ei kuitenkaan antanut mitään vihjeitä siitä, että hanke edistyisi konkreettisesti lähiaikoina.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme