Mainos
Mainos

Jugoslaviassa perustetaan sotilastuomioistuimia

Jugoslaviaan on ryhdytty perustamaan sotatuomioistuimia. Asevoimien esikunta ilmoitti myöhään eilen, että sotilastuomioistuimet aloittavat toimintansa ja erityisiä sotilassyyttäjien virkoja perustetaan.

Uutistoimisto Tanjugin välittämän tiedon mukaan toimilla pyritään estämään Jugoslavian asevoimien puolustusvalmiuden mureneminen. Sotilastuomioistuimet ottavat käsiteltäväkseen ennen muuta tapauksia, joissa on uhmattu liikekannallepanomääräystä tai muita sotilaskäskyjä sekä sotilaskarkuruustapaukset. Syyllisiksi todetut tuomitaan "lain ankarimpaan rangaistukseen", esikunnan ilmoituksessa sanottiin.

Jugoslavian oikeusministeri Dragoljub Jankovic vaati viikonvaihteessa, että kuolemanrangaistus otetaan jälleen käyttöön. Esikunnan määräyksestä ei ilmennyt, kannattaako myös asevoimat kuolemanrangaistuksen käyttöönottoa maassa vallitsevan sotatilan aikana.

YK:n turvallisuusneuvosto teettää raportin humanitaarisista kärsimyksistä Jugoslaviassa. Raportissa selvitetään niin Naton ilmaiskujen vaikutuksia kuin serbijoukkojen tekoja. Raportin teettäminen on kompromissi Venäjän ja turvallisuusneuvoston Nato-jäsenten välillä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme