Mainos
Mainos

Jukos-jupakka taustalla Rooman huippukokouksessa

Jukos-skandaali varjostaa tänään Roomassa pidettävää EU:n ja Venäjän välistä huippukokousta.

Tänään EU:n ja Venäjän välisen huippukokouksen asialistalla on Venäjän sisäinen tila ja talouselämä, joten presidentti Vladimir Putin ei voi välttää keskustelemasta Venäjää ravistelleesta tilanteesta.

Vaikka eU:n pj:tta vetävän italian pääministeri Silvio Berlusconi, Putinin läheinen ystävä, on sitä mieltä, että Jukos-skandaali on venäjän sisäinen asia, kaikki eivät ole EU:ssa samaa mieltä.

EU-komissio on asiasta huolissaan ja vaatii selvitystä. Vaikka EU on käyttänyt paljon varovaisempaa kieltä kuin Yhdysvallat, ovat sekä EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana että Chris Patten ilmaisseet huolensa siitä, noudatetaanko Venäjällä enää lakia.

Venäjä kumoamassa Jukosin suuromistajan syytesuojaa


Uutistoimisto Interfaxin mukaan venäläinen tuomioistuin on lakkauttanut Jukosin suuromistajan Vasili Shahnovskin jäsenyyden Venäjän duumassa.

Oikeuden päätös kielii Shahnovskin syytesuojan kumoamisesta. Shahnovskia epäillään laajamittaisesta veronkierrosta yhtiön johtajan Mihail Hodorkovskin tavoin.

(MTV3-Reuters)

(Huomenta Suomi 06.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme