Mainos
Mainos

Jukosin omistajien pankkitilejä jäädytettiin

Sveitsin viranomaiset ovat kieltäytyneet kommentoimasta tietoja pankkitilien jäädytyksistä.

Venäjän syyttäjävirasto kertoo, että sveitsiläiset viranomaiset ovat sen pyynnöstä jäädyttäneet öljy-yhtiö Jukosin omistajien pankkitileillä Sveitsissä olevia varoja yhteensä 6,2 miljardin frangin eli 4,0 miljardin euron arvosta.

-Sveitsiläiset kollegamme ovat jäädyttäneet yli 20 ihmisen pankkitilit, kertoi syyttäjäviraston edustaja Natalia Vishnjakova. Joukossa ovat hänen mukaansa mm. Jukosin pääomistaja ja entinen pääjohtaja Mihail Hodorkovski sekä suuromistajat Platon Lebedev, Mihail Brudno ja Leonid Nevzlin.

Sveitsin viranomaiset ovat kieltäytyneet kommentoimasta tietoja. Liittovaltion syyttäjän edustaja totesi, että "tutkimus on käynnissä, en voi kertoa mitään". Hodorkovski on ollut pidätettynä lokakuusta lähtien.

Häntä syytetään petoksista ja veronkierrosta. Julkisuudessa Hodorkovskin pidätyksen on arveltu liittyvän Venäjän presidentinvaaleihin ja maan sisäiseen valtataisteluun.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme