Mainos
Mainos

Julian Assange ilmoitti poistuvansa pakopaikastaan

Vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on ilmoittanut poistuvansa Ecuadorin lähetystöstä lähiaikoina. Assange on pakoillut poliisia yli kahden vuoden ajan lähetystössä Lontoon keskustassa.  

Brittimedia kertoi viikonloppuna Assangen suunnittelevan lähtöä lähetystöstä terveydentilansa huonontumisen takia. Wikileaks-lähteisiin viittaavan median mukaan Assangella on vaarallisen korkea verenpaine, sydämen rytmihäiriö ja krooninen keuhkovika.  

Assange on aiemminkin valittanut ulkoilman ja suoran auringonvalon puutteen vaikuttaneen hänen hyvinvointiinsa. Mediatilaisuudessa puhuessaan hän huomautti kuitenkin, ettei lähtö ei välttämättä liity hänen terveyteensä.

Pelkää syytteitä 

Assange on oleskellut suurlähetystössä välttääkseen luovutuksen Ruotsiin, jossa poliisi on antanut hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen.  

Assange ei halua joutua luovutetuksi, koska hän pelkää, että Ruotsi luovuttaisi hänet eteenpäin Yhdysvaltoihin. Siellä häntä saattaa uhata syyte tietovuodoista.  

Lehdistötilaisuudessa Assangen seurana oli Ecuadorin ulkoministeri Ricardo Patino. Hän pyysi asiaan liittyvien maiden hallituksilta toimia, jotta Assange voisi lopettaa pakoilunsa.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme