Mainos
Mainos

Julian Assangen vaatimus hylättiin brittituomioistuimessa – tietovuotajan pidätysmääräys pysyy voimassa

Brittiläinen tuomioistuin on hylännyt tietovuotaja Julian Assangen vaatimuksen kumota tätä koskeva pidätysmääräys. Tämä tarkoittaa, ettei Ecuadorin suurlähetystöstä Lontoossa oleskeleva Assagne voi poistua lähetystöstä joutumatta pidätetyksi.

Assange on ollut viisi vuotta lähetystössä, sillä hän pelkää luovutusta Yhdysvaltoihin. Ruotsi luopui aiemmin vaatimuksistaan saada kuulustella Assagnea raiskaussyytöksen perusteella. Brittiviranomaiset puolestaan haluavat napata Assaganen koska, tämä rikkoi ehdonalaisen vapauden ehtoja.

Assagne ei ole poistunut lainkaan lähetystön ulkopuolelle sen jälkeen, kun hän pakeni sinne. Brittiläisen tuomarin mukaan Assagnen olisi syytä tulla oikeuden eteen vastaamaan valintojensa seurauksista.

Tuomari myönsi, että tietovuotaja on rajoittanut merkkittävästi omaa vapauttaan piileskelemällä Ecuardin lähestystössä, mutta piti pidätysmääräyksen pitämistä voimassa edelleen kohtuullisena.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme