Mainos
Mainos

Julkkislääkäri arvostelee Michelle Obamaa: “Voisi pudottaa vähän painoaan”

Julkkislääkäri Keith Ablow on aiheuttanut skandaalin Yhdysvalloissa patistettuaan Michelle Obamaa laihdutuskuurille suorassa lähetyksessä.

Tunnettu psykiatri, lääkäri ja televisiopersoona Keith Ablow keskusteli Fox News -kanavan Outnumbered-ohjelmassa presidentti Barack Obaman vaimon, Michelle Obaman, kampanjoinnista terveellisen ravinnon puolesta.

Keskustelua juontaneen Lisa Kennedy Montgomeryn mielestä hallituksen ei pitäisi ottaa kantaa terveysstandardeihin.

– Michelle Obama on kuin joku herttuatar asiasta puhuessaan.  

– Hän on tosi ärsyttävä, säesti kollega Kimberly Guilfoyle.

Psykiatri Keith Ablow kyseenalaisti myös Michelle Obaman omat ruokailutottumukset.

 – Miten terveellisesti hän itse muka syö? Hänen pitäisi kyllä laihduttaa vähän, Ablow totesi ohjelman naispuolisen juontajakaartin haukkoessa henkeään.

– Et kai sinä sanonut tuota ääneen, hihkaisi juontaja Harris Faulkner.

Ottaisin mieluummin ohjeita “toiselta Obamalta” eli sutjakammalta presidentiltä, Ablow jatkoi.

– Michelle Obamanko ruokavaliossa ei muka ole ranskalaisia vaan pelkkää lehtikaalia ja porkkanaa? Enpä usko, Ablow totesi.

Julkkislääkäri haukuttiin yököttäväksi pallomahaksi

Ablow’n kommentit saivat aikaan valtavan kohun. Julkkislääkäriä haukuttiin “yököttäväksi pallomahaksi” ja “ala-arvoiseksi sovinistiksi”.

Oikeistolaisen Fox Newsin vastapelurin, liberaalimman CNN -kanavan Reliable Sources -ohjelma julisti Ablow’n haukkuvan presidentin puolisoa läskiksi.

Ohjelman suosittu juontaja, Brian Stelter, kertoi itse olleensa nuorempana vakavasti ylipainoinen ja totesi Ablow’n nimittelyn vain pahentavan liikakiloista kärsivien ongelmia.

– Älkää missään nimessä ottako ohjeita Fox Newsiltä, Stelter raivosi!

Yhdysvalloissa on odotettu kommenttia myös itse Michelle Obamalta. Michellen tiedetään ottavan kampanjansa vakavasti ja parhaillaan kesälomaa viettävä presidentin puoliso on usein puolustautunut kriitikoita vastaan äänekkäästi. Toistaiseksi Valkoisesta talosta ei kuitenkaan ole suostuttu kommentoimaan kohua.

Julkkislääkäriä on kritisoitu aiemminkin

Keith Ablow on joutunut valtakunnallisen kohun keskelle aiemminkin. Erityisesti Ablow tunnetaan julkisuuden henkilöitä koskevista lausunnoistaan.

Pari vuotta sitten Ablow väitti varapresidentti Joe Bidenin kärsivän dementiasta tai alkoholiongelmasta. Biden vaikutti Ablow’n mielestä liian energiseltä ja pirteältä.

– Hän ei näytä kuuntelevan ja hän nauraa kummallisissa tilanteissa. Eikö siten käyttäytyvä ihminen kärsikin dementiasta, Ablow analysoi Fox News -kanavalla lokakuussa 2012.

– Jos arvioisin hänen tilaansa, mittaisin myös veren alkoholipitoisuuden. Niin kummallista varapresidentin käytös mielestäni on, psykiatri jatkoi.

Republikaanipuoluetta tukeva Ablow on yksi Fox Newsin vakiokommentoijista. Albow erosi taannoin kohun saattelemana Yhdysvaltain psykiatrien järjestöstä erimielisyyksien takia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme