Mainos
Mainos

Julkkisten kiinteistömoguli iskee pian Suomeen

Maailmantähdille New Yorkissa luksusasuntoja välittävä ruotsalainen Fredrik Eklund aikoo vallata seuraavaksi Suomen.

Yhdysvalloissa huippusuosittua Million Dollar Listing New York -asunnonvälitysohjelmaa tähdittävä ruotsalainen Fredrik Eklund on lyhyessä ajassa noussut Manhattanin suosituimmaksi kiinteistömoguliksi. Eklundin asiakkaisiin lukeutuvat jenkkimiljonäärien ohella muun muassa poptähti Jennifer Lopez sekä seurapiirijulkkis Kim Kardashian.

Suosion seurauksena Eklund perusti toimipisteet Tukholmaan sekä Osloon. Keskiviikkona komeetta paljasti seuraavan suunnitelmansa: Suomen asuntomarkkinat.

– Viisi vuotta sitten olin huvipuistossa Ruotsissa. Sanoin veljelleni, että mitä jos perustaisin tänne yrityksen. Skandinavian ensimmäisen kansainvälisen, huippuluokan asuntoja välittävän firman. Mitä jos toisin asiantuntemukseni tänne Eurooppaan. Veljeni piirsi logon servettiin “Eklund...Stockholm...New York”, Eklund muistelee Facebook-sivullaan.

– Ideasta tuli totta. Nyt, viisi vuotta myöhemmin, yritykseni on ykkösenä sekä Ruotsissa että Norjassa ja tänään paljastan ensimmäistä kertaa, että laajennan seuraavaksi Suomeen.

Välityspalkkiot rikkovat ennätyksiä

Vasta 37-vuotias Eklund työskenteli kotimaassaan Ruotsissa pornotähtenä ennen huikeaa menestystä New Yorkissa. Yhdysvaltoihin Eklund muutti noin kymmenen vuotta sitten. Ura asunnonvälittäjänä alkoi saman tien, mutta varsinainen tie tähteyteen aukesi Million Dollar Listing -ohjelman kautta vuonna 2012.

Sarjasta kuvataan parhaillaan jo neljättä tuotantokautta ja Eklund on sitä kautta tullut tunnetuksi historiallisen korkeita palkkioita takovana ennätystenrikkojana. Myynti saattaa yhden päivän aikana olla kymmeniä miljoonia.

Tyhjästä aloittaneen Eklundin valtavaan kansansuosioon on vaikuttanut myös työnarkomaanina tunnetun kiinteistömogulin persoona: Fredrik pitää aktiivisesti yhteyttä faneihinsa muun muassa sosiaalisen median välityksellä. Lisäksi mies on äärimmäisen ylpeä ruotsalaisista juuristaan ja usein esittää kameroiden edessä muun muassa ruotsalaisia lastenlauluja.

Eklund julkaisee pian myös ensimmäisen kirjansa, “The Sell: The Secrets of Selling Anything to Anyone” (kuinka myydä mitä tahansa kenelle tahansa). Kirja nousi ennakkotilausten perusteella ennätysajassa muassa kirjakauppa Barnes&Noblen myydyimmaksi teokseksi. 

“Olen vakavissani Suomen suhteen”

Eklundin Tukholman ja Oslon toimipisteissä on tarjolla valtavia luksuslukaaleja sekä huviloita, joita ruotsalaisvälittäjä myy sekä paikallisille asiakkaille että Manhattanin miljonääreille. Eklund tunnetaan erityisen hyvin taidostaan myydä lähes millainen asunto tahansa lähes kelle tahansa - ja vieläpä sovittuun hintaan.

Fredrik Eklund ei suostunut paljastamaan MTV Uutisille mahdollisia Suomen kohteitaan, mutta pitää suomalaisia asuntomarkkinoita erittäin tärkeinä.

– En voi tässä vaiheessa sanoa muuta kuin sen, että olen erittäin vakavissani Suomen suhteen, Eklund totesi MTV Uutisille New Yorkissa.

Kiinteistömogulin uraa seuraavat pitävät Suomen laajentumissuunnitelmaa luonnollisena askeleena. Osa tukijoukoista sen sijaan muistutti, että Suomi on erilainen maa kuin Ruotsi tai Norja.

– Suomi on varmasti hyvä kohde, mutta muista, että he ajattelevat hieman eri tavalla kuin ruotsalaiset tai amerikkalaiset, eräs ruotsalaisfani huomautti Eklundin Facebook-sivulla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme