Mainos
Mainos

Julmat tyrmäyshyökkäykset kuohuttavat USA:ssa

Yhdysvaltalaismediassa on viime aikoina kirjoitettu kiihtyvällä tahdilla pahoinpitelyistä, joissa sivulliset kadullakulkijat ovat joutuneet varoittamatta hyökkäysten uhriksi. Uhrit on yritetty lyödä tajuttomiksi yhdellä lyönnillä, ja ilmiö on nimetty Knockout Gameksi.

Kyseessä ei ole leikki, sillä osa uhreista on saanut vakavia vammoja. Kuolemantapauksistakin on uutisoitu, mutta yhteyttä ilmiöön on vaikea vahvistaa.

Viimeisin uutisiin noussut tapaus tapahtui New Yorkissa viime perjantaina. Poliisi pidätti 28-vuotiaan brooklyniläismiehen hänen hyökättyään 24-vuotiaan miehen kimppuun aikaisin aamulla.

24-vuotias uhri kertoi poliisille kuultuaan miesjoukon puhuneen toisille miehille tyrmäyspelistä, ja häntä ehdotettiin uhriksi. Hetkeä myöhemmin häntä lyötiin sivusta kasvoihin.

Syytteen viharikoksesta saanut 28-vuotias mies kiisti asianajajansa välityksellä tapauksen liittyvän Knockout Gameen.

Paniikinlietsontaa vai kasvava uhka?

Hyökkäyksistä on uutisoitu jo useissa osavaltioissa ja sosiaalisessa mediassa on julkaistu lukuisia videoita hyökkäyksistä. Yleinen keskustelu Yhdysvalloissa on silti kääntynyt epäileväksi ilmiön suhteen.

Kriitikoiden mukaan tapausten kasvun määrästä ei ole todisteita ja jotkut epäilevät jopa koko pelin olemassaoloa. Kyse saattaa olla satunnaisista pahoinpitelyistä.

–Yritämme selvittää, onko kyseessä oikea ilmiö. Tarkoitan, että tällaista voi tapahtua, mutta haluamme ihmisten ilmoittautuvan ja kertovan mitä tahansa tietoa heillä on, New Yorkin poliisipäällikkö Raymond W. Kelly sanoi perjantain hyökkäykseen liittyen.

Monet uutisoiduista hyökkäyksistä ovat tapahtuneet New Yorkissa. Kaksi viikkoa sitten 78-vuotiasta naista lyötiin kasvoihin kadulla niin ikään Brooklynissä. Naisen tytär ihmetteli Good Morning America -ohjelmassa järjetöntä väkivaltaa.

–Joku halusi aiheuttaa tuskaa jollekin toiselle. Tässä ei ole mitään muuta tarkoitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme