Mainos
Mainos

Jumala pysyy Yhdysvaltain lippuvalassa

Amerikkalainen oikeusistuin on vahvistanut, että Yhdysvaltain lippuvalaan sisältyvä viittaus Jumalaan ei ole perustuslain vastainen.

San Franciscossa toimivan vetoomustuomioistuimen mukaan valan ilmaus "one nation under God" (Jumalan johtama kansakunta) ei riko perustuslain määräystä valtion ja kirkon erottamisesta eikä syrji uskonnottomia. Samalla oikeus katsoi, että amerikkalaisrahoissa lukeva teksti "In God We Trust" (Jumalaan me luotamme) on myös lainmukainen.

- Valatekstin tarkoitus on innostaa isänmaallisuutta. Sen vuoksi viittaus Jumalaan ei muuta valaa uskonnolliseksi toiminnaksi, oikeus perusteli. Päätös syntyi äänin 2-1.

Valasta oli oikeudelle valittanut lakimies Michael Newdow, joka on aiemmin tehnyt useita vastaavia kanteluita. Sama tuomioistuin oli vuonna 2002 jo kertaalleen tuominnut valatekstin perustuslain vastaiseksi, mutta korkein oikeus kumosi päätöksen teknisin perustein.

(MTV3 - STT - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme