Mainos
Mainos

Junassa syntyneen vauvan kansalaisuus mietityttää

Kiinalaisäiti hakee junassa syntyneelle vauvalleen Honkongin kansalaisuutta, koska vauva syntyi, kun juna oli matkustanut Honkongin rajojen puolelle.

Hongkongin maahanmuuttoviranomaiset puntaroivat junassa syntyneen vauvan kansalaisuutta. Kiinan ja Hongkongin rajalla syntynyt vauva putkahti maailmaan Hongkongin puolella, mutta ennen kuin lapsen äiti oli saapunut virallisesti kaupunkiin kulkemalla tarkastuspisteen läpi.

Vauvan kiinalainen äiti on hakenut lapselleen Hongkongin kansalaisuutta. Rikkaan miljoonakaupungin kansalaisuus takaisi lapselle huomattavasti paremmat elinolot ja sosiaaliturvan kuin kiinalaisuus.

Kiinalaisille vanhemmille Hongkongissa syntyvä lapsi saa automaattisesti oleskeluvapauden kaupunkiin. Tämän takia tuhannet kiinalaisnaiset saapuvat vuosittain synnyttämään Hongkongiin.

Hongkong on yrittänyt hillitä synnytysvirtaa Kiinasta nostamalla ulkopaikkakuntalaisten synnytyskustannukset yli 4000 euroon.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme