Mainos
Mainos

Junat Koreoiden välillä tyhjää täynnä

Etelä- ja Pohjois-Korean välille suurin odotuksin avattu tavarajunayhteys nikottelee pahasti. Etelä-Korea kertoo, että viime joulukuusta lähtien rajan ylittäneistä tavarajunista 90 prosenttia on kolistellut raiteilla tyhjillään.

Viranomaisten mukaan suurin osa eteläkorealaisista yrityksistä suosii yhä kuljetuksissaan lauttoja ja rekkoja. Koreat ovat keskustelleet junavuorojen vähentämisestä, mutta Etelä-Korean valtiollisen Korail-junayhtiön mukaan vuorojen määrä pidetään toistaiseksi ennallaan.

-Ei ehkä ole järkevää pitää tyhjiä tavarajunia liikenteessä, mutta tällä projektilla on liikaa symbolista arvoa jotta se voitaisiin lopettaa nyt, Korailista kerrotaan.

Ensimmäinen rahtijuna yli 50 vuoteen ylitti Koreoiden tarkoin vartioidun rajan joulukuussa. Raideliikenteen avaamisen toivottiin jouduttavan Koreoiden sovintoa. Maiden välillä ei ole solmittu rauhansopimusta vuosina 1950-1953 käydyn Korean sodan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme