Mainos
Mainos

Junaturman huhuttiin ensin olleen terroriteko

Santiago de Compostelassa oli torstaina kauhun sekaiset tunnelmat, kuvailee kaupungin lähellä asuva suomalainen Niko Jokela. Moni oli hädissään sukulaisten tai tuttavien vuoksi, sillä kuolleiden nimiä luvattiin kertoa vasta torstai-iltana.

Espanjan tuhoisassa junaturmassa on Santiago de Compostelassa kuollut ainakin 80 ihmistä. Myös Jokela pelkäsi pahinta.

–Kuvittelin kollegani tulleen kyseisellä junalla Madridista. Onneksi hän oli muuttanut suunnitelmiaan, Jokela kertoi puhelimessa STT:lle.

Jokela kuuli turmasta, kun hän oli juhlimassa paikallista pyhän Jaakobin juhlaa. Pian huhut terrori-iskusta alkoivat kiertää.

–Jotkut olivat kuulevinaan räjähdyksiä. Ihmeteltiin, miten tällainen onnettomuus voi sattua juuri kaupungin isoimman juhlapäivän aattona. Hallitus ilmoitti kuitenkin nopeasti, ettei hyökkäystä epäillä.

Koko kaupunki halusi Jokelan mukaan auttaa uhreja.

–Televisiossa kehotettiin menemään verenluovutukseen. Pian verivarastot olivat täynnä, ja jossain vaiheessa luovuttajia piti käännyttää pois.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme